Αλληλεπίδραση Ψυχικών & Σωματικών Νοσημάτων : Από τους μοριακούς μηχανισμούς στις κλινικές ψυχιατρικές εκδηλώσεις


30 Νοεμβρίου 2018 - 2 Δεκεμβρίου 2018,Αθήνα

Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18, Πλάκα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ιατρικό Συνέδριο Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων που διοργάνωσε στις 30-11/2-12-2018 η Διεθνής Εταιρεία Έρευνας της Αλληλεπίδρασης Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ (www. psychosomaticmed.com) με τίτλο: «Αλληλεπίδραση Ψυχικών και Σωματικών Νοσημάτων: Από τις κυτταρικές λειτουργίες στα ψυχοπαθολογικά συμπτώματα», στο Ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα .Με τη συμμετοχή ενενήντα δύο Ομιλητών και τετρακοσίων Συνέδρων αναδείχθηκε με τεράστια επιτυχία η μοριακή και κυτταρική διάσταση των ψυχικών διαταραχών, η σημαντική συννόσηση, αλλά και οι θεραπευτικές επιλογές με την φαινοτυπική διάσταση και τα ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩΝ και της Επιστημονικής -Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Dr.Εμμανουήλ Ρίζος Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μας δήλωσε τα ακόλουθα :

Στόχος μας είναι η ανάδειξη γνώσεων και δεδομένων σε όλα τα επίπεδα γενετικό, μοριακό, κυτταρικό, επιγενετικό και κλινικό των ψυχικών νοσημάτων και της συννοσηρότητάς τους στην άμεση αλληλεπίδρασή τους με τα σωματικά νοσήματα όλων των ιατρικών ειδικοτήτων . Τα νέα δεδομένα από τις κλινικές μελέτες αλλά και από την βασική έρευνα καταδεικνύουν την συστηματικότητα των μειζόνων ψυχικών διαταραχών και την πολυπλοκότητα αναφορικά με την δράση των θεραπευτικών επιλογών και παρεμβάσεων. Οι έννοιες διάγνωση, αποτελεσματικότητα, ανταπόκριση, ανεπιθύμητες ενέργειες λαμβάνουν νέα διάσταση και στο εγγύς μέλλον θα βασίζονται σε βιολογικούς δείκτες κλινικούς, ορολογικούς, απεικονιστικούς, γενετικούς και επιγενετικούς. Συνεπώς, είναι απαίτηση διεθνώς, οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων να αυξήσουν το επίπεδο των γνώσεών τους όχι μόνο σε κλινικό επίπεδο που είναι επιβεβλημένο, αλλά και σε μοριακό, κυτταρικό, γενετικό και επιγενετικό επίπεδο με στόχο την πολύπλευρη και πολυδιάστατη και τελικώς ολοκληρωμένη και επιτυχή θεραπεία των ασθενών μας. Το πρωτότυπο αυτό Συνέδριό μας σε αυτά τα επίπεδα, εστίασε ενώ η παρουσία ειδικών και καταξιωμένων συναδέλφων ιατρών καθηγητών και ερευνητών, που τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους, αποτελεί κριτήριο επιτυχίας και επιβεβαίωση του στόχου μας για συνεχή εκπαίδευση όλων και ακόμη περισσότερο κίνητρο δημιουργίας αλλά και επέκτασης ερευνητικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών. Η ψυχοσωματική βιολογική διάσταση σωματικών νοσημάτων όπως η Στεφανιαία Νόσος, η Καρδιακή Ανεπάρκεια, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Ψωρίαση, ο Καρκίνος του Μαστού, οι Εντερικές Παθήσεις και η αυξημένη συννοσηρότητα με ψυχικές διαταραχές όπως η Κατάθλιψη, οι Αγχώδεις Διαταραχές, οι Ουσιοεξαρτήσεις, οι Ψυχωσικού Φάσματος Διαταραχές, αποτελούν πρόκληση για τον σύγχρονο ιατρό και ειδικά τον σύγχρονο ψυχίατρο. Από την άλλη πλευρά οι Ψυχοφαρμακολογικές παρεμβάσεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από ερευνητικές μελέτες ανοίγουν ένα άλλο πεδίο δεδομένων και ερωτημάτων στην καθημερινή κλινική πράξη, που απαιτεί συνεχή επικαιροποίηση των ιατρικών γνώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας στο 2ο Συνέδριο Ψυχοσωματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018. Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής, Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.ΑΛ.ΨΥ.ΣΩ.Ν και της Οργανωτικής Επιτροπής Εμμανουήλ Ρίζος MD, Ph.D Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


προγραμμα
Εγγραφες-ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις του 2ου Συνεδρίου Ψυχοσωματικής
εδω Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις του 1ου Συνεδρίου Ψυχοσωματικής
εδω